Tűzvédelmi távfelügyelet

http://www.dreamstime.com/-image15333109A RIMI által telepített és üzemeltetett tűzvédelmi átjelző rendszer vezeték nélküli, magas biztonsági megbízhatósági szinttel rendelkező rádiós rendszer. Az egész rendszer rendelkezik a ÉMI Aktív Tűzvédelmi Szakági Laboratóriumának TMT-81/2008. sz. tűzvédelmi megfelelőségi tanúsítványával valamint OKF regisztrációval (regisztrációs szám:T/99/2008).

A helyi tűzvédelmi jelző rendszerekhez közvetlenül illeszthető átjelző végfokok egy UHF vagy GPRS rádióadó segítségével másodpercek alatt juttatják el a tűzjelzést kódolt digitális üzenet formájában a celluláris átjátszó hálózaton keresztül a tűzvédelmi távfelügyeleti központokba.

A valódi tűzriasztást jelentő sürgősségi jelzések közvetlenül az illetékes tűzoltó parancsnokság 24-órás ügyeletére futnak be, ahol a Tűzoltóság az illető objektumhoz és jelzés típushoz előre meghatározott intézkedést azonnal megkezdi.

A helyi tűzjelző rendszerek műszaki jellegű, nem sürgősségi jelzései a RIMI szintén 24-órás diszpécser központjába futnak be. Ilyen jelzések az életjelek és tesztjelek, az áramkimaradás jelzések, az alacsony akkumulátor feszültség jelzések, a hurok szakadási és rövidzár jelzések, stb. Ezekre a jelzésekre a RIMI központ reagál, értesíti az ügyfél által megadott illetékeseket, szervizt, műszaki ügyeletet. Ezért a tűzjelző rendszerek telepítése és karbantartása során a jelzés-átviteli próbákat mind a Tűzoltóság, mind a RIMI felé el kell végezni.

Téves sürgősségi riasztás esetén a riasztást azonnal le kell mondani a Tűzoltósági ügyelet erre rendszeresített hívószámán. A riasztás lemondása az objektum azonosító kódja és az előre megadott ún. „lemondó kód” segítségével történhet. Lemondás hiányában pl. a helyi tűzjelző rendszer helytelen kezeléséből adódó „téves” riasztások miatti felesleges kiszállások költségeit a Tűzoltóság az ügyfélnek utólag leszámlázza.

A diszpécser központba beérkező minden jelzés, minden kapcsolódó intézkedés automatikusan rögzítésre kerül az intézkedő számítógépekben. A jeltörténet utólag is lekérdezhető, sőt a regisztrált ügyfelek számára az interneten ingyenes szolgáltatás formájában elérhető.

Lehetőség van nem OKV engedélyes tűzvédelmi érzékelők telepítésére és felügyeletére is (füst-, gáz-, hőmérséklet érzékelők, hő-sebesség érzékelők stb). Ilyen esetben a jelzések közvetlenül a RIMI központba futnak be. Az ilyen jelzések valódiságának leellenőrzése érdekében a RIMI központ előbb egy járőrt küld a helyszínre. Ha a jelzés valós eseményt jelzett, akkor a RIMI központ riasztja a Tűzoltóságot.

A Tűzoltósági Ügyelet lemondó telefonszáma : +36-1/321-7807
A RIMI központ műszaki és próba telefonszáma:+36-1-350-0383
A RIMI központ lemondó telefonszáma: +36-1-350-0407

Kivonulási és illetékességi területek
Távfelügyeleti díjszabás

Ajánlatkérés

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Irányítószám (kötelező)

  Város (kötelező)

  Tárgy

  Üzenet  Ajánlatkérés, ügyfélszolgálat:
  06 (1) 350-8711
  06 (1) 350-0403
  06 (1) 350-8823
  rimi@rimi.hu
  monitoring@monitoring.hu

  Távfelügyeleti központ:
  06 (1) 350-0406
  06 (1) 350-0408

  Megrendelés / Panasz küldése

  E-ügyfélszolgálat / Jeltörténet